Despre noi

Un mare project manager de construcții este priceput atât în abilitățile tehnice necesare pentru lucrare, cât și în conducerea și eficientizarea echipei lor

Project Management (Managementul de proiect) este o disciplină dedicată planificării, organizării și managerizării resurselor pentru a ajunge la finalizarea cu succes a scopurilor și obiectivelor specifice ale proiectului. Project Managementul (PM) este o abordare metodică a planificării și ghidării proceselor proiectului de la start până la terminare. PM este utilizat pe larg pentru controlul proceselor complexe ale proiectelor de dezvoltare.

 

Standardul român SR ISO 10006:2005conține următoarea definiție: „Managementul proiectului include planificarea, organizarea, monitorizarea, controlarea, raportarea și întreprinderea acțiunilor corective necesare tuturor proceselor proiectului, de care este nevoie pentru realizarea obiectivelor proiectului, în mod continuu.” Managementul oricărui proiect include un set de principii, practici si tehnici folosite pentru a conduce echipa de lucru a proiectului si a controla termenele, costurile si riscurile in scopul producerii rezultatului dorit.

Salutare, noi suntem SED LEX.

De ce folosim un project manager?

Project Managerul are ca scop lucrarea in conditiile agreate ale unui produs final care va aduce unele modificări în beneficiul organizației care a instigat proiectul. Este inițierea, planificarea și controlul unei serii de sarcini necesare livrării acestui produs final. Proiectele care necesită management formal sunt cele care:

  •  produce ceva nou sau modificat, tangibil sau intangibil;
  •  au o durată de timp fină: un început și sfârșit definit;
  •  pot fi complexe din punct de vedere al muncii sau grupurilor implicate;
  •  necesită gestionarea schimbării;
  •  necesită gestionarea riscurilor.

Investițiile în gestionarea eficientă a proiectului vor avea o serie de avantaje, cum ar fi:

  • oferirea unei probabilități mai mari de a obține rezultatul dorit;
  • asigurarea utilizării eficiente și de cea mai bună valoare a
  • resurselor;satisfacerea nevoilor diferite ale părților beneficiare.